Pasta jajeczna wg przepisu Magdy Gessler

Bardzo prosta w przygotowaniu, przepyszna na śniadanie, jak również do pracy. W oryginalnym przepisie było jeszcze curry i majeranek, ale zrezygnowaliśmy z tych dodatków, bo mieliśmy ochotę na bardziej delikatną pastę.

Pasta jajeczna wg przepisu Magdy Gessler


Składniki:

  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • Sól
  • pieprz

Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą do schłodzenia. Obieramy jajka i kroimy w drobną kosteczkę. Pokrojone jajka przekładamy do miski.

Dodajemy musztardę i majonez.

Koperek i szczypiorek siekamy na drobno, dodajemy do jajek

Masło rozpuszczamy w rondelku, studzimy i wlewamy do jajek.

Wszystko przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki do schłodzenia.

Smacznego :)

1 komentarz :