Sznycle z pstrąga i gorgonzoli
2012/01/07
Pomysł na rybę dla osób, które na co dzień za nią nie przepadają. Takie sznycelki idealnie komponują się z młodymi ziemniaczkami.
Sznycle z pstrąga i gorgonzoli |
- 30 dag zmielonego pstrąga
- duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- bułka tarta
- oliwa z oliwek
- kilka plasterków sera gorgonzola
- bułka
- sól i pieprz
Mielimy rybę i mieszamy z namoczoną i odciśniętą bułką, posiekaną cebulką i czosnkiem. Dodajemy jajko i łyżkę oliwy z oliwek, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem (pieprzu możemy dać więcej niż zazwyczaj). Delikatnie formujemy sznycle - czym mniejsze tym smaczniejsze. Do środka każdego wkładamy 2-3 małe kawałeczki sera. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oliwie z obu stron.
Kładziemy na talerz i jak najszybciej układamy na każdym cienki plasterek gorgonzoli, tak aby lekko roztopił się pod wpływem ciepła.
Możemy podawać z ziemniakami lub ryżem.
Kładziemy na talerz i jak najszybciej układamy na każdym cienki plasterek gorgonzoli, tak aby lekko roztopił się pod wpływem ciepła.
Możemy podawać z ziemniakami lub ryżem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz