Pierogi na głębokim oleju
2015/01/27
Taki oto patent stosujemy, gdy zostają nam pierogi z poprzedniego dnia! Oczywiście można też odgrzać je na patelni, ale pierogi smażone w głębokim oleju to przysmak, którego musicie spróbować.
Przepisów na pierogi nie będę powtarzać. Znajdziecie je w starszych postach na moim blogu. Dla przypomnienia:
Pierogi z mięsem: http://sentymentalnakuchnia.blogspot.com/2011/12/pierogi-z-miesem.html
Tuż po Wigilii testowaliśmy również pierogi z kapustą i grzybami, przyznaje, że smażone na głębokim oleju smakują równie dobrze, jak pozostałe.
Jak przygotować takie pierożki?
To bardzo proste. Rozgrzewamy olej w głębokim naczyniu i na mocno rozgrzany olej wkładamy pierogi - po kilka pierogów na raz.
Co jakiś czas obracamy, by były równo przysmażone z każdej strony. Podsmażamy do momentu, aż się zezłocą.
Smacznego :)
Pierogi na głębokim oleju |
Przepisów na pierogi nie będę powtarzać. Znajdziecie je w starszych postach na moim blogu. Dla przypomnienia:
Pierogi z mięsem: http://sentymentalnakuchnia.blogspot.com/2011/12/pierogi-z-miesem.html
Tuż po Wigilii testowaliśmy również pierogi z kapustą i grzybami, przyznaje, że smażone na głębokim oleju smakują równie dobrze, jak pozostałe.
Jak przygotować takie pierożki?
To bardzo proste. Rozgrzewamy olej w głębokim naczyniu i na mocno rozgrzany olej wkładamy pierogi - po kilka pierogów na raz.
Co jakiś czas obracamy, by były równo przysmażone z każdej strony. Podsmażamy do momentu, aż się zezłocą.
Pierogi na głębokim oleju |
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz