Pierogi na głębokim oleju

Taki oto patent stosujemy, gdy zostają nam pierogi z poprzedniego dnia! Oczywiście można też odgrzać je na patelni, ale pierogi smażone w głębokim oleju to przysmak, którego musicie spróbować.

Pierogi na głębokim oleju
Pierogi na głębokim oleju

Przepisów na pierogi nie będę powtarzać. Znajdziecie je w starszych postach na moim blogu. Dla przypomnienia:

Pierogi z mięsem: http://sentymentalnakuchnia.blogspot.com/2011/12/pierogi-z-miesem.html

Tuż po Wigilii testowaliśmy również pierogi z kapustą i grzybami, przyznaje, że smażone na głębokim oleju smakują równie dobrze, jak pozostałe.

Jak przygotować takie pierożki?

To bardzo proste. Rozgrzewamy olej w głębokim naczyniu i na mocno rozgrzany olej wkładamy pierogi - po kilka pierogów na raz.

Co jakiś czas obracamy, by były równo przysmażone z każdej strony. Podsmażamy do momentu, aż się zezłocą.

Pierogi na głębokim oleju
Pierogi na głębokim oleju

Smacznego :)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz